• Компанія «САМІТ» - провідний постачальник зварювального обладнання
  • Україна, 49089, м Дніпро, вул. Суворова, 35
  • +38 (067) 561-32-24 / +38 (050) 661-32-24

Метод подвійного імпульсу перетворює TIG зварювання на ефективний інструмент при роботі зі складними матеріалами.

Зварювання TIG широко використовується при зварюванні тих металів, робота з якими вважається складним завданням, наприклад – з титаном. Це найпростіший і найбезпечніший метод досягнення високої якості виконання при невеликих витратах на обладнання. Однак необхідна кількість зварювальних проходів робить TIG зварювання повільним і трудомістким, а ще таким, що знижує продуктивність. Функція подвійного імпульсу в новому зварювальному апараті MasterTig від Kemppi була розроблена для підвищення ефективності зварювання TIG.

У Фінляндії зварювання титану вважається надзвичайно складним процесом, при реалізації якого на перший план виходить дотримання вимог якості, яка зазвичай є важливішою за продуктивність. Оскільки титан все частіше використовують у своїй роботі зварювальники, компанії починають шукати способи підвищення продуктивності традиційного зварювання TIG під час роботи з цим металом, особливо якщо товщина матеріалу менше 6 мм. Витрати при зварюванні титану досить високі в порівнянні з кількістю отриманого в результаті роботи готового шву, тому навіть невелике збільшення продуктивності цінне.

Як правило, титан має гарне співвідношення міцності та ваги, чудову корозійну стійкість та відмінні властивості термостійкості. Ці характеристики дуже важливі для реалізації найскладніших зварювальних проектів, тому саме титан, незважаючи на його високу ціну, використовується в них.

При розробці нового сімейства продуктів MasterTig компанія Kemppi прагнула підвищити ефективність зварювання TIG, особливо в роботі з тонкими матеріалами (0,5-6 мм), враховуючи всі вимоги та особливості при їх з'єднанні. Так було створено двоімпульсний варіант процесу TIG.

Переваги та можливості у використанні двоімпульсного зварювання TIG

Двоімпульсне TIG зварювання поєднує в собі традиційне повільне і швидке зварювання.

Типові переваги повільної пульсації включають:

  • Поліпшений контроль зварювальної ванни;
  • Простота позиційного зварювання;
  • Візуально привабливі зварні шви.

Переваги швидкої пульсації:

  • Краще сфокусована дуга;
  • Вища швидкість руху;
  • Найкращий контроль тепловкладання;
  • Більш глибоке проникнення.

У новому сімействі продуктів Kemppi MasterTig функції та переваги повільного та швидкого імпульсного зварювання легко поєднуються один з одним, а діапазон оптимальних способів зварювання значно розширюється. Найбільш підходящими програмами для двоімпульсного TIG зварювання є:

  • Тонкі матеріали;
  • Скруглені та кутові з'єднання;
  • Зварні шви з високими вимогами до візуальної якості;
  • Нержавіючі сталі;
  • Матеріали, що вимагають низького тепловкладання, такі як високоміцні сталі, дуплексні та аустенітні матеріали;
  • Складні кольорові метали, що зварюються постійним струмом, такі як титан.

Гідні результати під час тестування в реальних робочих умовах.

Turula Engineering – це фінська компанія, яка випускає продукцію із високою доданою вартістю. Підприємство працює у сфері виробництва машин та обладнання для гірничодобувної, металургійної, енергетичної та водної промисловості. Turula Engineering брала участь у пілотних випробуваннях нового MasterTig від Kemppi перед масовим запуском у виробництво цієї родини зварювальних апаратів. Цікавий та складний проект компанії з виробництва обладнання, що працює під тиском, вимагав проведення великої кількості зварювальних робіт з використанням титану та ідеально підходив для демонстрації переваг нового двоімпульсного зварювання TIG від Kemppi у реальних умовах експлуатації.

Для компанії Turula Engineering двоімпульсне зварювання TIG допомогло скоротити кількість проходів при виробничому зварюванні титанових труб з трьох до одного, що призвело до значної економії часу та коштів. Вже на початкових випробуваннях зварювання найпоширенішого з'єднання данного проекту всього за один прохід виявилося значно простішим та надійнішим. За словами зварювальників, подвійний імпульс «змішує» зварювальну ванну таким чином, що невеликі допущені неточності не призводять до швидкого недостатнього проплавлення. На додаток до цього, дозволений колір зварного шва досягти легше, оскільки тепловкладання при двоімпульсному зварюванні TIG нижче порівняно з традиційними процесами зварювання TIG. Зварювальники також зійшлися з думкою, що закінчення зварювання легше контролювати — при зварюванні титану існує ризик того, що корінь виявиться глибшим у кінцевій точці. Крім того, зварювальні деформації були меншими через менше підведення тепла.

Завдяки отриманим відмінним результатам тестових випробувань, двоімпульсне TIG зварювання обрали для використання під час проведення більшості робіт у рамках проекту, що значно скоротило час підготовки до неього. При цьому майже всі перевірки пройшли без зауважень.

При TIG зварюванні навіть невеликі зміни процесу можуть значно скоротити кількість слабких місць у зварювальному виробництві. Двоімпульсне зварювання TIG - це ще один крок вперед до більш економічних робіт без шкоди для хорошої якості.

  • Поделиться:
Завжди вигідна співпраця

Будемо раді допомагати нашим клієнтам і консультувати їх з усіх питань

ТОВ «Самміт»
Висока якість

Наші партнери - виробники зварювального обладнання зі світовим ім'ям, знак якості продукції яких підтверджено не тільки міжнародними нагородами, а й позитивними відгуками користувачів.

ТОВ «Самміт»
Широкий асортимент

Широкий асортимент зварювального обладнання, аксесуарів та витратних матеріалов – для рішення зварювальних завдань будь-якої важкості.

ТОВ «Самміт»

НАЙКРАЩІ ПРОПОЗИЦІЇ

Гнучка система знижок для постійних клієнтів.

ТОВ «Самміт»
Доставка по Україні

Доставка зварювального обладнання по Україні.

ПРОФЕСІЙНА КОНСУЛЬТАЦІЯ ЩОДО ПІДБОРУ ОБЛАДНАННЯ.
Залиште заявку і ми зв'яжемося з вами найближчим часом!
Зворотній дзвінок
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Запросити вартість
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×
Получить консультацию
Ми зв'яжемося з Вами найближчим часом!
Ваше ім'я:
Ваш телефон:
Ваш повідомлення:
Дані будуть використані лише для зв'язку з Вами!
×